Strakkebuikspieren KettleBell Workout Review: Lees Mijn Opmerkelijke Ervaringen

door  | Afvallen, Dieten

kettlebellEffectiever dan de sportschool

De man achter deze DVD set, Jesse van der Velde, begint zijn product door zijn eigen persoonlijke verhaal te vertellen. Als Personal Trainer heeft hij jarenlang honderden mannen en vrouwen 1 op 1 geholpen om binnen 3 tot 5 weken tijd hun buikvet te verliezen. Dit was het gevolg van het feit dat van der Velde op een zeker moment ging experimenteren met een ‘trainingstool’, de zogenaamde KettleBell. Al snel merkte hij een drastische daling in zijn vetpercentage, en dit enkel door zo’n 2 trainingen van 30 minuten per week te doen.

Na het ervaren van zulke geweldige resultaten besloot hij zijn klanten ook te laten oefenen met de KettleBells. Hierdoor zagen zij snellere resultaten dan de mensen die van der Velde oefeningen liet doen met de geavanceerde fitnessapparaten in het fitnesscentrum.

Inmiddels zijn er ook al publicaties verschenen over Jesse en zijn trainingsmethode, onder meer in ‘Slankflair’ en het maandblad ‘Goed Gevoel’. Van der Velde is echter niet de enige die deze KettleBell propageert. Ook ‘celebrity trainers’ in Amerika trainen bekende filmsterren met behulp van dit trainingsmiddel.

 

 

Gebruik maken van het ‘groeihormoon’

Hoe is het mogelijk dat één enkel trainingsmiddel meer effect heeft dan al die dure en geavanceerde apparaten, waar mensen doorgaans zo veel geld aan uitgeven? Van der Velde ontdekte dat dit te maken had met ons ‘groeihormoon’. Groeihormoon is namelijk de grootste verbrander van lichaamsvet en tevens verantwoordelijk voor de verjonging van onze cellen (zoals spier- en huidcellen). Omdat het trainen met behulp van de KettleBells, veel meer dan het trainen met standaard fitnessaparaten, de productie van groeihormoon stimuleert krijgen mensen door deze trainingen sneller strakkere spieren en een strakkere huid.

De vele voordelen van de Strakkebuikspieren KettleBell Workout

Zoals je waarschijnlijk al duidelijk is geworden is draait dit product helemaal om het oefenen en trainen met de KettleBell. Door de verschillende oefeningen in deze DVD set te proberen kwam ik erachter dat de KettleBell nog meer vele voordelen bevat ten opzichte van andere trainingsmiddelen.

Zo kun je met deze trainingstool andere oefeningen uitvoeren dan met de gebruikelijke fitnessmaterialen zoals dumbells of barbells. Daarnaast zijn de Kettlebell oefeningen zeer veelzijdig, in de zin van dat je meerdere spieren tegelijkertijd aan het trainen bent. Dit laatste zal ongetwijfeld een positief effect hebben op je vetverbranding.

Een ander niet geheel onbelangrijk voordeel is dat je veel sneller klaar bent met je trainingen. In een paar weken tijd voelde ik me al een stuk fitter, en dat door maar een aantal keer in de week een KettleBell workout van 30 minuten te doen. Het twee uur lang bezig zijn in de sportschool met daarbij de tijd die je kwijt bent daarvoor en daarna, vormt voor mij vaak een struikelblok.

5 DVD-set plus coaching programma en bonus e-book

‘Wat wordt je nu allemaal uitgelegd in dit gehele trainingspakket?’ zul je waarschijnlijk denken.

De kern van ‘Strakkebuikspieren KettleBell Workout’ zijn vier DVD’s met de namen ‘Vet verbranding programma’, ‘Buikspieren Programma’, ‘Benen Programma’, ‘Conditie en Total Body Programma’. Daarnaast worden deze vier DVD’s aangevuld door een bonus DVD, de ‘KettleBell Vet-Killer 20 min. Workout’.

De titels van de DVD’s geven eigenlijk al duidelijk aan wat voor oefeningen je stap voor stap thuis voor de TV kunt gaan uitvoeren. In de eerste DVD leer je de basisoefeningen en naarmate je vordert in je training door het oefenen met de daaropvolgende DVD’s zul je steeds moeilijkere oefeningen onder de knie krijgen.

Ook krijg je toegang tot een online video coaching programma, waarmee van der Velde je helpt om op het goede pad te blijven. Een fijne stok achter de deur naar mijn mening, aangezien het voor veel mensen een uitdaging kan vormen om bij een begonnen training te volharden ook wanneer er niet direct resultaten zichtbaar zijn. Als klapper op de vuurpijl krijg je ook nog een e-book met onder meer 7 praktische tips voor het op een snelle wijze verbranden van vet.

Eindoordeel strakkebuikspieren kettlebell workout review

Van der Velde heeft naar mijn mening een uitgebreid product weten te maken, waar een goede samenhang in zit tussen de onderlinge delen. Hoewel het idee van KettleBell training al enigszins achterhaald is (het is al eerder door andere coaches gebruikt) weet Jesse dit toch aantrekkelijk te presenteren en ook op maat te maken voor de beginner. De prijs is afhankelijk van het gewicht van de kettlebell. De productversie die door mij getest is kostte €117,-, waarbij de KettleBell een gewicht had van 8 kilogram.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *