Mijn Sociaal Zelfvertrouwen review: Nuttig of Nutteloos?

door  | Geluk, Gezondheid, Overige

Onzekerheid makkelijker te overwinnen dan je denkt

Sociale onzekerheid is een probleem waar helaas meer dan genoeg mensen last van ondervinden. Zomaar een gesprek aanknopen met iemand is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Sociaal psycholoog Simon Zomerdijk biedt met zijn ebook ‘Sociaal Zelfvertrouwen’ voor veel mensen de oplossing. Zomerdijk beschikt over de nodige kennis op het gebied van sociale psychologie en heeft de kennis en tips die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan in dit ebook samengevat.

Opmerkelijk punt hierin is dat het leren om met wat meer zekerheid gesprekken aan te knopen met mensen middels een aantal eenvoudige technieken en tips al te leren valt, hoe slecht je op dit vlak ook denkt te zijn.

Het ebook van Zomerdijk bestaat uit drie delen, waarbij elk deel op het voorgaande verder gaat. Het eerste deel is een introductie op alle kernbegrippen die volgens Zomerdijk relevant zijn op het probleem dat sociale onzekerheid heet. Het tweede deel bevat verschillende methoden en technieken om de sociale angsten die je hebt om te zetten naar sociaal zelfvertrouwen. In het derde deel tenslotte kan de lezer een groot aantal krachtige technieken en oefeningen vinden die het leerproces voor hem of haar in een rap tempo zal doen versnellen.

 

 

Sociaal zelfvertrouwen: wat is het en hoe bouw je het op?

Voordat Simon Zomerdijk je in zijn ebook de tools aanreikt om je sociale onzekerheid mee uit te bannen, bakent hij het begrip ‘sociaal zelfvertrouwen’ af en geeft hij duidelijk aan wat het wel is en wat het niet is. Volgens Zomerdijk heeft iemand sociaal zelfvertrouwen als hij of zij andere mensen aanspreekt zonder daarbij een enorme angst te voelen, vreemde openingszinnen te gebruiken, in verlegenheid te raken, bang te zijn om uitgelachen te worden en zonder daarbij bezig te zijn met wat andere mensen van hem of haar wel niet vinden.

Sociaal zelfvertrouwen opbouwen is een proces, en niet iets wat van de een op de andere dag valt aan te leren. Door van je fouten te leren en de nodige ervaring op te doen leer je om je meer op je gemak te voelen in sociale situaties. Het ebook van Zomerdijk bevat de nodige technieken en oefeningen om je op het juiste pad te krijgen.

State en Trait

In het eerste deel van het ebook legt Zomerdijk je niet alleen uit hoe je voor jezelf kunt leren opkomen en hoe je vervelende gebeurtenissen uit je verleden kunt leren loslaten, ook komt hij met de begrippen ‘state’ en ‘trait’. ‘State’ gaat over de staat waar je je in bevindt wanneer je zelfvertrouwen ervaart, ‘trait’ gaat over de eigenschap die zelfvertrouwen heet. Belangrijke pijler in de methode die Zomerdijk heeft ontworpen is dan ook om de ‘state’ van zelfvertrouwen om te zetten in een ‘trait’, dus om te zorgen dat het een eigenschap van je wordt. Zomerdijk legt je met behulp van voorbeelden uit hoe je dit kunt doen.

Zet je angst om in zelfvertrouwen

Zoals eerder vermeld kom je in deel twee in aanraking met verschillende methoden om sociale angsten bij jezelf weg te nemen. Zomerdijk spreekt uit eigen ervaring over de juiste zelfontwikkelingstools die in meerdere gevallen hebben geholpen om onder andere mensen te motiveren en zichzelf weer te gaan waarderen. Deze tools  worden helder uitgelegd zodat ook jij als lezer deze kunt gaan beoefenen. Zomerdijk leert je hoe overtuigingen ontstaan en hoe je deze kunt veranderen. Door ervaring op te bouwen middels deze verschillende technieken groeit daarmee ook je zelfvertrouwen.

Krachtige oefeningen en technieken

Het derde en laatste deel is geheel gewijd aan krachtige technieken en oefeningen waarmee je heel specifiek jouw probleemgebieden aan kunt gaan pakken. Zaken als je ‘innerlijke stem’ herkennen en positief inzetten, visualisatie oefeningen, herkaderen, verbale vaardigheden: dit is maar een greep uit het brede aanbod aan technieken dat Simon je voorschotelt. Veel van deze technieken kennen hun oorsprong in principes van de sociale psychologie, echter heeft Zomerdijk op zo’n manier geschreven dat het ook voor de complete leek zeer toegankelijk is.

Eindoordeel

Naast het ebook ‘Sociaal Zelfvertrouwen’ ontvang je ook nog een aantal bonussen zoals bonus-ebooks over zelfverzekerd flirten, bellen en spreken in het openbaar, en een bonus interview met Oscar Oliver, bekend van het dating ebook ‘Vandaag Vrouwen Versieren’. Het totaalpakket kost €39,95 wat naar de mening van deze schrijver leidt tot een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Het ebook zal je echt leren om je onzekerheid te overwinnen, waardoor je je gelukkiger zult gaan voelen, meer vrienden zult krijgen en het perspectief op een socialer leven een stuk dichterbij komt te staan.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *