Gezonde Gewoontes 3-DVD set review: Niet de tips die je verwacht

door  | Afvallen, Dieten, Gezondheid

Gezonde Gewoontes19 simpele (voedings)gewoonten voor een blijvend slank lichaam

Voor de mensen die het ondanks vele inspanningen niet gelukt is om van hun overtollige kilo’s af te komen heeft de Belgische internetmarketeer Jesse van der Velde een product ontworpen dat hun precies leert wat men wel en wat men niet zou mogen eten om slank te worden en te blijven. Naast ideeёn voor recepten bevat zijn 3-DVD set ook uitgebreide informatie over hoe je jezelf 19 simpele gewoontes op het gebied van voeding en beweging eigen kunt maken, waarmee je in een mum van tijd fit en vitaal door het leven zult gaan.

Van der Velde doet in deze DVD serie enkele claims die bij menig persoon de nodige vraagtekens kunnen opwekken. Een van de voornaamste kernpunten die hij propageert is dat onze gezondheid het meest wordt bepaald door onze hormoonhuishouding. Lichamelijke ongemakken zoals overgewicht en bepaalde huidproblemen zijn te wijten aan een hormonale disbalans, aldus van der Velde. Daarnaast is van der Velde fel tegen de consumptie van light en zuivelproducten, aangezien deze volgens hem zeer schadelijk zijn voor onze gezondheid. Zijn opmerkelijke opvattingen, gecombineerd met het feit dat het onduidelijk is of deze beweringen enige basis hebben in wetenschappelijk onderzoek, maakte mij voorafgaand enigszins sceptisch over de kwaliteit van deze DVD set. Een positief punt aan het product van van der Velde is wel dat deze auteur je niet alleen verschillende methodes aan wilt leren, maar eerder een manier van leven.

 

 

Het is niet voor niets dat van der Velde een mailingsbestand heeft van rond de 85.000 mensen en inmiddels al 11.000 klanten zijn methode hebben gevolgd.

Top 3 redenen waarom de kilo’s blijven zitten

In zijn langdurige onderzoek op het gebied van voeding en beweging, en door zijn vele pogingen om overtollige kilo’s bij hemzelf en anderen voor eens en altijd kwijt te raken, heeft van der Velde 3 hoofdzakelijke redenen ontdekt die maken dat mensen halverwege hun pogingen om slanker en fitter te worden tóch de fout ingaan of dat de kilo’s keer op keer toch weer terug lijken te komen.

‘Not-done’ methodes

De eerste reden volgens van der Velde is dat er bij dieetprogramma’s enkel wordt gericht op wat je niet mag eten. Dit heeft als gevolg dat je, naast het juist trek krijgen in al de dingen die je niet mag, allerlei tekorten zult opbouwen in je lichaam. Dit laatste heeft direct een negatief effect op je hormoonhuishouding waardoor je zelfs meer kilo’s zult aankomen, aldus van der Velde.

Je streefgewicht behalen door om te denken

De tweede reden die van der Velde aangeeft is dat mensen vaak het bereiken van hun streefgewicht als doel hebben gesteld. In zijn DVD set legt hij duidelijk uit hoe dit enkel tot frustratie en het jojo-effect leidt. In plaats van je streefgewicht dien je een balans in je hormoonhuishouding en een goede gezondheid als doel te stellen, wat als markant gevolg zal hebben dat je je streefgewicht op die manier zult bereiken.

Zoetekauw

De derde reden tenslotte is je constante trek in zoetigheid. Deze trek in zoet wordt bepaald door twee factoren. Aan de ene kant onstaat deze trek door wat je in de afgelopen maanden regelmatig hebt gegeten en aan de andere kant ontstaat deze trek door wat je op de dag zelf, voordat je trek in zoet kreeg, allemaal naar binnen hebt gewerkt. Van der Velde geeft je in zijn DVD’s heel praktische tips waarmee je deze trek in zoet kunt laten verdwijnen. Hierdoor zul je sneller en met minder moeite gewicht verliezen.

DVD’s: ‘mindset’, ‘voeding’ en ‘training’

De eerste DVD uit de reeks genaamd ‘mindset’ legt je in 66 minuten uit hoe je mentale instelling voor een groot deel bepaalt of je een fitter en vitaler lichaam zult bereiken. Focus hierbij ligt vooral op het overkomen van mentale drempels en het stap-voor-stap te werk gaan, waarbij je tegelijkertijd meteen resultaten zult zien.

De tweede DVD, ‘voeding’, duurt 89 minuten en hierbij leer je exact hoe je door het aanpassen van je voeding, je training (wat voor sport je doet), je omgang met stress en het consumeren van voedings aanvullingen (zoals natuurlijke producten) je jouw hormoonhuishouding in balans kunt brengen.

De ‘training’ DVD is de derde in de reeks en leert je om de ‘juiste’ workouts te doen, en dat allemaal binnen je eigen huis.

Eindoordeel

De drie DVD’s hebben mijn scepticisme over de denkwijzen van van der Velde voor een groot deel weg weten te nemen. Ook al vind ik het disputabel of het hebben van overgewicht volledig aan je hormoonhuishouding valt toe te schrijven, het feit dat de tips die je met deze DVD set krijgt je erg zullen helpen om je streefgewicht te bereiken staat buiten kijf. Naast de drie DVD’s verkrijg je ook nog eens toegang tot de leden website en ontvang je een extra eboek ‘Voeding die je slank maakt’. En dit allemaal voor een aanbiedingsprijs van €37,-.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *