FacebookFan Review: Duimpje Omhoog of Duimpje Omlaag?

door  | Algemeen

facebookfanMeer fans & likes op Facebook

Meer fans & likes op Facebook. Dat is wat Sam Renders, eigenaar van het bedrijf Studio Punt, je aanbiedt. Hij is niet de enige verkoper die een soortgelijk aanbod doet: de ‘Facebook like’ aanbiedingen vliegen je tegenwoordig om de oren. Facebook is op het moment natuurlijk helemaal hot. Op dit moment van spreken zijn er in 2013 zo’n 1,11 miljard Facebook gebruikers, waarvan meer dan de helft (665 miljoen) dagelijks actief zijn. Marketeers van grote bedrijven hebben Facebook al helemaal omarmd en de laatste jaren zijn begrippen als ‘social media marketing’ en ‘de netwerkeconomie’ mede dankzij Facebook niet meer uit het hedendaagse landschap weg te denken.

Belangrijke strategische tool

Het verkrijgen van ‘likes’ op de Facebook pagina van het bedrijf of op belangrijke Facebook posts is daarbij voor social media marketeers een belangrijke vereiste. Wanneer een bepaald bedrijf veel ‘likes’ heeft verkregen bepaalt dat voor een groot deel de attitude van de potentiële klant jegens het product of de dienst die het bedrijf levert. Ook is het een manier om naamsbekendheid te genereren. Wanneer iemand iets op Facebook ‘liked’ krijgen andere Facebook gebruikers hier doorgaans een notificatie van. Wanneer ze zo’n notificatie zien kunnen ze zich afvragen wat dat bedrijf of die dienst met de verkregen ‘like’ nou in feite voorstelt. Daarnaast zorgt het hebben van veel likes ervoor dat andere mensen eerder jouw pagina eveneens zullen ‘liken’ omdat je al zo veel fans hebt.

 

 

Een ander voordeel van het krijgen van likes en fans op Facebook is dat de Facebook pagina van je bedrijf makkelijker wordt gevonden door internet zoekmachines. Zoekmachines als Google baseren de volgorde van de te tonen zoekresultaten voor een groot deel op de hoeveelheid activiteit die op een website plaatsvindt. Wanneer een website of Facebook pagina drukbezocht wordt, er veel sociaal verkeer op plaatsvindt en het zodoende tevens veel updates meemaakt, komt de site of pagina hoger te staan bij internet zoekmachine resultaten.

1000 likes binnen 48 uur

Wanneer je, om wat voor reden dan ook, meer Facebook fans nodig hebt voor je (nieuwe) Facebook pagina kan Sam Renders je helpen. Renders zorgt ervoor dat je meer dan 1000 Facebook likes krijgt op de pagina die je opgeeft. Klaar als een klontje, niet waar? Zoals beschreven in de vorige alinea zullen je rankings in internet zoekmachine resultaten stijgen en kan de populariteit van je bedrijf enorm toenemen. De likes op je Facebook pagina worden gegeven door ‘echte’ mensen die in het bezit zijn van een Facebook account. Daarbij moet vermeld worden dat deze mensen je pagina volledig vrijwillig liken (just to make sure…). Deze Facebook likers, om ze maar even zo te noemen, komen niet alleen uit Nederland. Ze zijn afkomstig onder andere uit Noord & Zuid-Amerika, Europa en Azië en zijn voor het overgrote deel allemaal Engelstalig.

Waarom twee dagen?

Wanneer het bedrijf een bestelling krijgt van 1000 extra fans, heeft het ongeveer twee dagen nodig. In deze twee dagen wordt de Facebook pagina die je hebt opgegeven getoond aan een enorme groep mensen die op vrijwillige basis besluiten om jouw pagina wel of niet te ‘liken’. Uit de eerdere ervaringen met klantopdrachten is duidelijk geworden dat het ongeveer twee dagen de tijd kost om met deze methode zo’n 1000 unieke likes te verkrijgen.

Geen segmentatie

Een groot gemis aan deze dienst is dat het niet mogelijk is om een gesegmenteerde boost te verkrijgen. Gesegmenteerd wil in dit geval zeggen dat de (meer dan) 1000 likes die je krijgt worden gegeven door een groep mensen, met een samenstelling representatief aan jouw doelgroep (zelfde samenstelling qua leeftijd, sekse, afkomst, etc.). Dit is erg jammer gezien segmentatie ook een belangrijk onderdeel vormt in het marketing proces. Wanneer een potentiële klant ziet dat iemand waar hij of zij zich mee kan of wilt identificeren een bepaald bedrijf of product interessant vindt, heeft dat een veel grotere impact dan wanneer de potentiële klant een ‘like’ ziet van een persoon waar hij of zij niets mee heeft. Daarbij zitten er in de 1000+ likes die je krijgt maar weinig Nederlandse likes tussen, wat voor sommige (NL) bedrijven kan betekenen dat de dienst van Sam Renders hen weinig oplevert.

Eindoordeel review facebook fan

Een dienst die het mogelijk maakt om binnen een korte tijd een Facebook pagina van een grote hoeveelheid likes te voorzien heeft, hoe je het ook wilt, toegevoegde waarde vandaag de dag. FacebookFan vraagt voor een pakket van 1000+ likes een bedrag van €47,-. Voor een niet gesementeerde boost vindt deze schrijver dat net iets te veel. Wanneer je een specifieke doelgroep hebt is het misschien een beter idee om likes binnen te halen door bijvoorbeeld een prijs of kortingscoupon te verloten.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *