Mijn Relatieplanet Ervaringen: Opgelucht of Opgelicht?

door  | Dating, Dating Websites

Website van het jaar 2012

RelatieplanetMarktleider met meer dan 6.000 inschrijvingen per week. Online platform dat al duizenden mensen aan een partner heeft geholpen. Datingcommunity Relatieplanet.nl kreeg dan ook in 2012 een felbegeerde onderscheiding toegewezen, namelijk die van ‘Website van het jaar’.

Zo’n titel schept natuurlijk verwachtingen, vandaar dat de schrijver van dit stuk op onderzoek uitging om te achterhalen of al deze lofbetuigingen de website wel of niet ten volle toekomen.

Brave hendrik

Zo gezegd, zo gedaan. Binnen tien minuten een profiel aangemaakt (erg jofel koos ik voor de profielnaam ‘Brave hendrik’), en mij gereedgesteld om al die persoonlijke berichtjes van verschillende welgevormde dames in ontvangst te kunnen nemen… Na enkele dagen kwam ik echter tot de realisering dat ik toch echt zelf het spreekwoordelijke heft in eigen hand moest gaan nemen, en duurde het niet lang alvorens ik de site afstruinend een paar mogelijk leuke nieuwe contacten had gevonden.

Vervolgens liet ik deze en gene weten hoe ik op basis van hun persoonlijke beschrijving (!) interesse had gekregen voor een afspraak en, geloof het of niet, het mocht zo gebeuren dat ik van een van hen het gewenste antwoord kreeg op mijn vraag.

 

 

Echt of nep?

Toch met enige scepsis ging ik dit avontuur in, want hoe weet je nou of degene die zich op zijn of haar profiel op een bepaalde manier presenteert ook daadwerkelijk buiten de online wereld op een zelfde manier eruitziet en zich gedraagt? Een foto die ge-upload is kan nog even van te voren een photoshop-behandeling hebben gehad of van een aantal jaren terug dateren (voordat ze dat deformerende ongeval in de Pyreneeën had meegemaakt).

Ook is het niet zo makkelijk om er achter te komen of een vrouw wel helemaal eerlijk is over haar gegeven leeftijd (ernaar vragen is vragen om moeilijkheden) en kunnen behoeftes en verwachtingen van beide partijen per slot van rekening in grote mate van elkaar verschillen. Mede door al deze genoemde punten, vroeg ik mijzelf af of het überhaupt wel de moeite waard was om tijd en energie te steken in een datingsite.

Schot in de roos

Enfin, zoals eerder geschreven kreeg ik reactie op mijn boodschap. Een zo op het eerste gezicht leuk uitziend meisje van eind 20 liet mij weten ook mij beter te willen leren kennen en zo kwam het ertoe dat wij een datum prikten voor een afspraakje. Enigszins gespannen nam ik nog kort voor de date haar profiel door, om er zeker van te zijn dat we niet uit gespreksstof zouden lopen.

Op het moment suprême in het café, mocht ik nog leuk een half uur wachten voordat ze arriveerde wat niet echt bijdroeg aan het negatieve plaatje over online dating dat ik had opgesteld in mijn hoofd. Een gezette vrouw van ogenschijnlijk ergens in de veertig liep op een gegeven moment mijn kant op. Ik baalde al meteen als een stekker, dit kon toch niet waar zijn?

Gelukkig vroeg ze mij kort om route-aanwijzingen en bleek ze niet mijn 28-jarige, naar mijn weten op dat moment, volslanke date te zijn. Die kwam kort daarna aanschuiven, en al snel bleek haar Relatieplanet profiel er niet om te liegen. De mooie profielfoto van haar presenteerde op geen enkele manier een vertekend beeld; integendeel, ze was nog aantrekkelijker in real life. Ook haar beschrijving van haarzelf bleek niet uit de lucht gegrepen te zijn. Zo hadden we het zelfs even over het gedachtegoed van Kierkegaard (ze had als een van haar interesses ‘filosofie’ aangegeven). Werkelijk beauty & brains.

In een notendop

Zoals je hebt kunnen lezen heeft Relatieplanet.nl niet alleen 6.000 inschrijvingen per week, ook heeft het mijn uiterst cynische beeld van de online dating wereld compleet op zijn kop gezet.

Hierbij nog even een korte samenvatting van de diensten die Relatieplanet levert. Relatieplanet maakt het mogelijk voor iedereen om zich in te schrijven als Gratis Member. De site is makkelijk in gebruik en toegankelijk voor zelfs de grootste digibeet. Indien tevreden met de dienst, kan men upgraden naar Full Member.

Hiermee wordt je optimaal vindbaar voor andere members en kun je gebruik maken van faciliteiten zoals berichten versturen, alle foto’s zien en live chat. Tenslotte is het mogelijk om via je mobiele apparaat deze diensten op applicaties te gebruiken.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *