Blijvend Zelfvertrouwen Review – Kwaliteit of Bedrog?

door  | Geluk

blijvendzelfvertrouwenCompleet zelfvertrouwen!… toch?

Heb je wel eens dat je niet helemaal zeker bent over de keuzes die je maakt op het gebied van privé of werk? Voel je je verlegen of ben je continu bezig met wat anderen wel of niet over je denken? Schaam je niet, je bent bij lange na niet de enige! Genoeg mensen zijn vergeten wat het is om vanuit hun eigen kracht te leven. Veel mensen twijfelen aan zichzelf of geloven niet in hun mogelijkheden.

In ieder geval, zo denkt Frank de Moei erover. Frank is naast coach en trainer actief betrokken bij diverse branche organisaties in de wereld van de zelfontwikkeling. Vanuit zijn bedrijf ‘Capedium’ geeft hij trainingen, en heeft hij al een groot aantal klanten geholpen hun problemen te overbruggen. De trainingen die Frank geeft variёren van time management tot zelfvertrouwen.

De Moei weet uit ervaring dat veel mensen vaak te kritisch zijn op zichzelf of wegens het stellen van te hoge verwachtingen spaak lopen in het dagelijks leven. Mensen staan zichzelf in de weg door onzekerheid en faalangst. Vertrouwen in je eigen kunnen is de basis voor een gelukkig en succesvol leven, aldus de Moei.

Elke week nieuwe inzichten

Frank heeft een e-cursus ontwikkeld genaamd ‘Blijvend Zelfvertrouwen’, waarbij de klant in twaalf weken tijd langs verschillende stappen gaat die hem of haar helpen eigen onzekerheden uit te bannen.

 

 

Als koper van dit product krijg je iedere week een e-mail vol inzichten en uitleg. Daarbij krijg je zo nu een dan een opdracht om de gekregen theorie toe te passen. Hierdoor blijft de opgedane kennis beter hangen. De twaalfweekse cursus kan worden opgedeeld in drie delen, waarbij je achtereenvolgens je zelfvertrouwen analyseert, ontdekt en nieuw zelfvertrouwen creёert.

Een goede blik in de spiegel – deel 1

Het eerste deel van de cursus is er op gericht voor jou om eens goed je zelfvertrouwen onder de loep te nemen. Je analyseert je zelfvertrouwen om erachter te komen wat de oorzaak is van jouw onzekerheid. Frank laat je tevens inzien waar jouw onzekerheid je naar toe leidt, als je geen actie onderneemt om dit probleem voor jezelf voor eens en voor altijd op te lossen.

Zoals eerder beschreven is Frank ervan overtuigd dat zelfvertrouwen de basis is van een gelukkig leven. In dit eerste deel van de cursus legt hij uit waarom dit zo is. In dit deel ontdek je onder andere hoe zelfverzekerde mensen denken over zichzelf, ontdek je unieke kwaliteiten waar jij over beschikt (ook al ben je momenteel er wellicht niet van overtuigd dat je deze hebt), wat volgens Frank de werkelijke reden is van een gebrek aan zelfvertrouwen, en wat de kosten en baten zijn van een gebrek aan zelfvertrouwen. Tevens leer je in dit deel wat beperkende gedachten zijn en hoe je deze kunt veranderen, en hoe je elke dag ervoor kunt kiezen om oude gedachten los te laten.

Eureka! – deel 2

Het tweede deel gaat nog iets dieper in op de gevolgen van jouw onzekerheid en toont je hoe jouw onzekerheid invloed heeft op je doen en laten en op je omgeving. Er wordt gekeken hoe een gebrek aan zelfvertrouwen bij jou is ontstaan en of de gedachtes die je hebt over jezelf wel helemaal kloppen met de realiteit.

Het tweede deel is naar mijn idee meer een soort schakeling tussen deel 1 en deel 3, dan dat het echt onderscheidende content bevat ten opzichte van de rest van de cursus. De focus ligt in dit deel op het nadenken over en het benoemen van je sterke punten. Dit kan voor veel mensen, vooral mensen die jarenlang gebukt gaan onder onzekere gevoelens over zichzelf, behoorlijk confronterend blijken.

De onderwerpen die in dit tweede deel aan bod komen zijn onder andere: de invloed van ouders, vrienden en familie op je zelfvertrouwen, de invloed van afhankelijkheid en het jezelf vergelijken met een ideaalbeeld, en het verschil tussen het heden en het verleden.

Met gebalde vuist… – deel 3

Het laatste deel is verreweg het beste. Hier leert Frank jou de concrete stappen om je onzekerheid om te zetten naar blijvend zelfvertrouwen. Hoe bereik je gestelde doelen in je leven en hoe krijg je totale controle over jezelf? Met het toepassen van deze laatste stappen zul je naar mijn mening uiteindelijk een gelukkig mens worden en lekker in je vel zitten, indien dat voorheen niet het geval was.

Deel 3 leert je technieken bij om onder meer weer initiatief in je leven te nemen, om zelfkritiek en perfectionisme los te laten, elke dag trots op jezelf te kunnen zijn, en hoe je in iedere situatie jezelf kunt blijven ongeacht de omstandigheden.

Eindoordeel Blijvend Zelfvertrouwen Review

Al met al zit het cursusmateriaal goed in elkaar, en heeft de gehele cursus een ‘nuchtere’ opzet. Wat ik hiermee bedoel is dat de cursus erg praktisch en ‘down-to-earth’ ingesteld is, in tegenstelling tot vele internetproducten die doorgaans wat schreeuwerig van aard zijn. Of het product van de Moei ook mensen met zeer diepgewortelde problemen (bijv. jeugdtrauma’s) kan helpen lijkt mij sterk; een goede steun in de rug is het sowieso. De e-cursus inclusief het (digitale) cursusmateriaal bedraagt een luttele €49,-.

 

 

 

Plaats hieronder je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *